Baranta Tradicionális Magyar Harcművészet
Kép galéria
 

  
 

 
Közhasznúsági jelentés
 
Link ajánló
 
További link címek
 
Nyári táborok érdeklődők számára
 
Versenyeredmények

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

III. TORDA BARANTA 2008.06.08

  2008.06.16. 13:33
Az idén ismét megrendezésre kerül /a Torda- szigettel szemben/ a Torda Baranta emlékverseny. ( Turda-Torda-Tardos táltos - a legenda szerint valamikor ezen a területen élt. A név jelentése: „megmarad”, utal az állítólagosan rendkívül hosszú életére.) A valamikori Torda és Szentgyörgyfalu között elterülő partszakaszon a Kurultaj reklámfilm felvételi munkálatai után került sor a versenyre. Az időjárás mind a forgatás és mind a verseny alatt megkímélte a versenyzőket. A környező területeken mindenhol többször is leszakadt az ég, de a barantásokat ezúttal is kíméletesen bánt a Teremtő.

II. Erdélyország Baranta OB.

  2008.04.24. 09:41
Az idén immár hat barantás versenyszámmal zajlottak le a bajnokavató verseny küzdelmei. Akár szándékosnak is nevezhetnénk, de a pótnevezések és a visszalépések után a tavalyi létszámot /101 induló/ sikerült "lemásolni". Átrendeződtek a csapatok közötti erőviszonyok a Székelyföldön. Új csapatok alakultak, mindenhol látni az előrelépést. Látványos a székelyszenterzsébeti csapat fejlődése, s az Öskü bajnoki cím sem véletlenül került hozzájuk. Újból csak székely csapatokkal találkozhattunk.

X. Tavaszköszöntő Kupa

  2008.03.26. 12:02
Több mint kétszáz év kell majd hozzá, hogy a Húsvét ilyen korán legyen, mint az idén. A Tavaszünnepet viszont továbbra sem hagyhattuk el, s bár a hagyományos előadássorozat és a záró táncházra a nagyböjti időszak miatt nem került sor a pomázi Művelődési Házban, a Honalapítási emlékműnél az immár 10 éves hagyománnyá váló magyar övbirkózó verseny és a küzdelmi csapatverseny megrendezésre került. Hagyományosan, szabad ég alatt….

I. Balassi Kupa - Baranta szabadvívó verseny

  2008.02.18. 08:09
Molnár Pál kezdeményezésére február 14-én Balassi emléknapot szerveztek Bálint nap alkalmából szerte a világban. A budapesti Zrínyi Baranta csatlakozott a nyolc országban zajló rendezvénysorozathoz és első alkalommal hirdette meg a nyílt Balassi Baranta szabadvívó versenyt. A Jász utcai harcművészeti centrumban három ország barantázói és hagyományőrzői csaptak össze. A verseny eredménye beleszámít a 11 versenyt magába foglaló magyar kupasorozatba is. A kiváló hangulatú versenyen az alábbi eredmények születtek:

VIII. Baranta Magyar Bajnokság- I. Nemzeti Baranta Bajnokság

  2008.02.18. 08:07
versenynap során nagyon megnőtt a „légiforgalom” a rendezvénynek helyet adó szúnyogpusztai bázis fölött. Helikopterek, repülők kedvelt tartózkodási helye volt aznap a felcsúti légtér. Bizonyára madártávlatból is kiváló látványt nyújtottak a küzdő barantások, de az apró különbségeket, az igazi látványos megoldásokat, a versenyzők emberi tartását, a kiváló marhapörköltet közvetlen közelről sokkal jobban lehet érezni és élvezni, mint a magasból. Várunk szeretettel minden érdeklődőt és versenyzőt jövőre is, hogy kiderüljön ki is a Magyar Nemzet Bajnoka. A versenybíróság köszönetet mond Bognár Sándornak és a Vértes Baranta közösségének a vendéglátásért, a Zrínyi Baranta HMHSE-nek a verseny anyagi alapjainak biztosításért.

Harcosok Napja - Nyílt Baranta Stílusverseny

  2007.09.10. 10:41
Szabadszálláson 08.25-26.-án került megrendezésre a Harcosok Napja harcművészeti és magyar ősműveltségi találkozó, amelyet Serflek József álmodott meg és várhatóan minden évben jelentős visszatérő rendezvénye lesz a városnak. óltak. A különböző stílusok képviselőinek tetszett az övbirkózás állóképességet próbáló rendszere, a szabad vívás egyszerű szabálya, az íjász párbaj valóságos izgalma /többek szerint egymásra vadászva jobban kimerültek, mint a jóval több fizikai igénybevételt követelő birkózásban/. A megbetegedések miatt foghíjasan érkező barantások még így is a legnagyobb létszámú bemutatkozó csapatot alkották, mintegy 35 fővel. A fehérvári, budapesti, pilisi, ceglédi és kecskeméti barantások mellett a sárbogárdi és a szolnoki csapatok is képviseltették magukat a lehetőségekhez képest jól sikerült bemutatón. A verseny és az eredményhirdetés után a szokásos rohanás következett, mivel a budapesti, a biatorbágyi és ceglédi barantásokat Gombán várták kitartó szeretettel.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Baranta nyílt gyakorlati foglalkozások, előadások, bemutatók
A programok rendszerint a meghirdetett időpontok előtt egy héttel kerülnek pontosításra. Tájékozódni edzéseken, illetve a budapesti edzőktől lehet.
 
2011.11.
 

 

 
Szerves kultúra előadások

 
A legújabb Baranta közösség

harc

  A 111. baranta közösség
2010. szeptemberében alakult
Stuttgart városában
Kezdeményező:
Jablonkay Péter


 
Támogató ménesek


Aggteleki Nemzeti Park
Jósvafői Hucul Ménes

Dr. Magyar Gábor Hucul
és Kazak ménes

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!